Quantcast
Channel: beta Archives - PLAYTECH.ro

Când e gata internetul prin satelit al lui Elon Musk pentru primii utilizatori

$
0
0

SpaceX, compania lui Elon Musk, urmează să ofere internet din spațiu, iar acum a anunțat și când primii utilizatori vor putea începe să-i testeze serviciile.

În urma ultimei lansări, compania a ajuns la o constelație care însumează 540 de sateliți care se află în prezent pe orbita joasă a Pământului. După completarea acesteia, Elon Musk vrea să ofere internet către toate colțurile globului. Potrivit șefului companiei, e nevoie de 400 de sateliți Starlink pentru a oferi o acoperire „minoră” și 800 pentru acoperire „moderată”.

Astfel, cei 540 de sateliți sunt suficienți pentru ca SpaceX să înceapă să ofere teste în modul beta ale serviciilor sale. Site-ul companiei te lasă acum să te abonezi la actualizări despre Starlink și disponibilitatea serviciilor din zona ta, după ce completezi un formular cu adresa de mail și codul poștal.

Când permite SpaceX utilizatorilor să înceapă testarea beta

„Starlink este conceput pentru a furniza internet de bandă largă de mare viteză în locații în care accesul a fost instabil, scump sau indisponibil. Testarea beta privată este așteptată să înceapă mai târziu în această vară, urmată de testarea beta publică, începând cu latitudini mai mari”, spune compania în mailul de confirmare al abonaților.

Astfel, în cazul în care testarea devine posibilă în zona codului tău poștal, vei fi anunțat. Până la finalul verii sau începutul toamnei anului 2020, SpaceX va fi lansat aproximativ 800 de sateliți pe orbita joasă a Pământului, ceea ce înseamnă că acoperirea va fi deja una moderată până atunci.

Potrivit companiei, Starlink va oferi viteze de până la un gigabit pe secundă la latențe cuprinse între 25 de milisecunde și 35 de milisecunde. Mega-constelația inițială Starlink ar fi urmat să cuprindă 12.000 de sateliți. Totuși, la sfârșitul lunii mai, SpaceX a solicitat FCC să primească permisiunea pentru a putea lansa până la 30.000 de sateliți Starlink prin care să ofere internet pe Pământ.


Schimbarea WhatsApp pentru mesaje cu adevărat secrete: ai așteptat-o de când există aplicația

$
0
0

Sunt multe motive pentru care ai putea să îmbrățișezi aplicația WhatsApp, dacă nu ai făcut-o deja. Cu toate acestea, mai poți adăuga încă unul la o listă incredibil de stufoasă.

WhatsApp are de câțiva ani posibilitatea de a expedia și recepționa mesaje care dispar în cadrul unor conversații secrete. În acele dialoguri, tot ce expediezi va dispărea fără niciun fel de intervenție din partea ta după șapte zile. Indiferent dacă este vorba de mesaje efective, poze sau clipuri video, nimeni nu le va mai putea vedea după o săptămână, dacă nu cumva a făcut o captură de ecran, context pe care nu-l poți influența.

WhatsApp, mult mai bun pentru conținut sensibil

Cei de la WhatsApp s-au gândit însă să fure o pagină de la concurență și să ducă mesajele care dispar la un cu totul alt nivel. O nouă versiune beta pentru Android include posibilitatea expedierii unor mesaje media pe care le poți vedea o singură dată, ca pe Instagram de exemplu.

Astfel, dacă trimiți o poză sensibil unui partener sau parteneră, o va putea vedea pentru câteva secunde, după care va dispărea pentru totdeauna. Funcția nu este momentan disponibilă tuturor utilizatorilor, dar în funcție de feedbackul de la utilizatori, nu ar trebui să dureze foarte mult până se va întâmpla acest lucru.

Ca să știi dacă ai câștigat acces la noua funcție de ”view once”(vezi o dată), ar trebui să fie atent la un buton suplimentar în fereastra de compunere a mesajului, un buton cu un fel de temporizator, cronometru, lângă butonul de expediere.

Ca un detaliu important legat de acest tip de mesaje, chiar și dacă ai dezactivate confirmările de citire, persoana de la capătul firului va vedea totuși momentul exact în care ai deschis mesajul sau conținutul media expediat prin noul mod. Același principiu se aplică și în cazul mesajelor care dispar expediate într-un grup. În continuare nu poate opri nimeni pe nimeni să facă o captură de ecran a ceea ce a primit.

Cum copiază YouTube Tiktok: ce e funcția Shorts

$
0
0

YouTube pregătește funcția Shorts și pentru România, iar decizia pare inspirată din modelul TikTok.

Platforma YouTube se pregătește să vină și în România cu funcția Shorts. Deocamdată, e disponibilă doar versiunea beta, dar serviciul a fost deja extins în 26 de țări și va fi disponibil peste tot unde e disponibil YouTube.

Shorts e o funcție inspirată puternic de la TikTok, rețeaua care a popularizat clipurile video de scurtă durată. YouTube îți promite că poți edita mai multe bucăți de video, poți adăuga muzică și poți alege setările de viteză.

YouTube, în moda TikTok

YouTube anunța recent că a pus deoparte 100 de milioane de dolari pentru a-i plăti pe creatorii de conținut care produc videouri virale pentru funcția Shorts. E vorba de un fond pe care platforma îl lansează special pentru cei care vor să aibă succes acolo.

Fondul urmează să fie lansat curând, iar banii vor veni inclusiv în 2022.

Chinezii au popularizat moda clipurilor video în format scurt, iar ideea a fost copiată apoi de mai toată lumea: Reels, de la Instagram, platformă deţinută de Facebook, Spotlight Snapchat şi, acum, Shorts de la YouTube.

Funcția, așa cum îi spune și numele, e dedicată celor care fac videouri scurte, dar cu mare angajament.

YouTube susține că e vorba de o noua modalitate pentru creatori de a se conecta cu audiența lor și, ce-i cel mai important, au nevoie doar de un telefon și fac totul cu funcția dedicată camerei, direct din aplicație. Videourile vor avea cel mult 60 de secunde, în care se pot regăsi mai multe cadre.

Poți adăuga muzică pe fundal, te poți juca cu efecte, poți adăuga text sau poți înregistra în timp real. Videourile sunt în format vertical. Shorts a fost lansată inițial în India și Statele Unite, iar acum e extinsă la nivel global. Rămâne de văzut cum se va impune în rândul tinerilor, pentru că e categoria țintită de cei de la YouTube.

Cel mai bun joc de Xbox Series X, aproape gata: când poți testa Halo Infinite

$
0
0

Halo Infinite este unul dintre cele mai așteptate jocuri pentru Xbox Series X / S și motivul pentru care foarte mulți au migrat de la vechea generație de console Microsoft. În curând, îl vei putea testa.

După o serie de scandaluri care au făcut viața dezvoltatorilor foarte grea, gameri obișnuiți pot în sfârșit să-și dea cu părerea despre Halo Infinite. Din păcate, accesul a fost facilitat doar pe bază de invitație, dar probabil că vor ajunge în acest weekend suficient de multe clipuri și imagini pe internet încât să-ți formezi o opinie atât despre calitatea graficii noului titlu, cât și despre mecanica de joc, acele detalii care te fac să revii într-un joc.

Până pe 1 august, pentru doar câteva zile, fanii Halo vor putea testa experiența multiplayer din viitorul joc. Din păcate, evenimentul este limitat la Halo Insiders, un grup destul de limitat de fani ai seriei care vor primi o invitație în acest sens.

În acest prim episod de teste, probabil că vor mai exista și altele, amatorii de Halo se vor putea lupta pe trei hărți în echipe de către patru membri, atât unii împotriva altora, cât și în meciuri împotriva inteligenței artificiale, cu boți.

Ce este nou în Halo Infinite pe Xbox Series X

Jucătorii de tip AI sau Bots nu reprezintă singura noutate din jocul de Xbox. Cei care îl vor putea testa în acest weekend vor avea acces și la poligonul de tragere din cadrul experienței Academy, unde vei testa vreo zece tipuri diferite de arme împotriva unor inamici controlați de calculator ce se plimbă dintr-o parte în alta.

La fel ca în cazul majorității jocurilor din ultimii ani, vor exista și bani virtuali pe care să-i poți cheltui pe diverse lucruri, achiziții in-app sau microtranzacții. Fiind vorba de un joc beta, vei primi din start o sumă de bani și ține de tine pe ce îi vei cheltui. Dacă vrei să îți încerci norocul în speranța că vei putea testa jocul, te poți înscrie în programul Halo Insiders folosind acest link. 

Battlefield 2042, mai aproape de lansare: ce îți trebuie să-l joci în condiții optime

$
0
0

Battlefield 2042 se pregătește de lansare pe 22 octombrie 2021. Până la acea dată, însă, creația celor de la Electronic Arts și DICE va trece însă și printr-un beta sau Technical Test, după cum îi spun producătorii. Cu această ocazie, am aflat de ce sistem ai nevoie pentru a-l experimenta.

Battlefield 2042 se apropie de primul test public. Până acum, l-am văzut doar în trailere imortalizate mai mult sau mai puțin in-game. În prima fază, peste doar câteva zile, va exista un Technical Test pe PC, o formulare pe care nu am mai auzit-o până acum, dar probabil va funcționa tot ca un beta, dar cu un public restrâns, pe bază de invitație. Un beta tradițional, cu un public mai larg, este programat pentru luna septembrie a acestui an.

Battlefield 2042, în teste

Iminentul test al viitorului Battlefield este cu atât mai ciudat cu cât EA a pus gamerii care au ocazia să-l joace să semneze un NDA, pentru a le fi imposibil să dezvăluie ce au văzut sau făcut în joc. Cei de la DICE au insistat pe faptul că se vor testa mai multe modele și mecanici de joc sau hărți. L-au definit ca un ”grey box test” sau test într-o cutie gri. Cu alte cuvinte, sunt șanse foarte mari ca texturile să lipsească din ceea ce va ajunge online.

Dincolo de asta însă, acea experiență te va ajuta însă să-ți faci o părere despre complexitatea experienței gândite de DICE, dar și de amploarea acțiunii sau a hărților. În ceea ce privește cerințele de sistem pentru versiunea de test, este foarte probabil să nu sufere modificări semnificative în raport cu varianta finală a titlului pentru PC-uri. Din acest motiv, este foarte util faptul că au fost postate pe Twitter de către Tom Henderson și le poți vedea în imaginea de mai jos. Momentan, nu pare a fi deloc un titlu pretențios. Rămâne să mai așteptăm până în septembrie pentru a vedea dacă se schimbă ceva.

Battlefield 2042

Schimbarea WhatsApp de care nu știai că ai nevoie: cu ce te ajută noua versiune

$
0
0

În pofida scandalurilor din ultimul an, WhatsApp continuă să-și mențină relevanța în piață prin intermediul unor actualizări cât se poate de utile. Funcțiile noi introduse nu sunt neapărat pentru toată lumea, dar dacă le înțelegi utilitatea, s-ar putea să-ți facă viața mai ușoară.

Se discută deja de câteva săptămâni de o actualizarea majoră adusă WhatsApp pe marginea interacțiunii cu grupuri. Printr-un mecanism intitulat Communities sau Comunități, grupurile s-ar putea să devină mult mai ușor de administrat, mai ales în situația în care includ un număr semnificativ de membri.

Grupurile de WhatsApp, transformate în comunități

Încă de la începutul lunii octombrie, cei de la XDA Developers au obținut informații interesante legate de o viitoare versiune de WhatsApp ce ar putea include Comunități sau Communities. La momentul respectiv, însă, nu aveam nicio idee cum ar putea funcționa această nouă categorie de grupuri. Acum, WABetaInfo a avut ocazia să testeze o versiune beta de WhatsApp care include și funcția menționată mai sus.

Din câte se pare, Comunitățile dau administratorilor de grup mai multă flexibilitate. Printre opțiunile care nu existau până acum se numără posibilitatea de a crea un grup într-un grup. Dacă ești utilizator de Discord, acest mecanism s-ar putea să fie similar cu canalele din cadrul unei comunități.

Administratorii vor putea să adauge utilizatori noi printr-un link de invitație, ca imediat după să poată începe să comunice prin mesaje. Particularitățile mecanismului nu sunt încă foarte clare, dar un lucru este sigur. Vor continua să fie criptate end-to-end.

Ca un detaliu vizual, din câte se pare, comunitățile vor fi diferențiate de grupurile normale prin câteva elemente de interfață. Din experiența WABetaInfo, comunitățile vor fi evidențiate prin icoane pătrățoase cu colțuri rotunjite.

În final, efortul WhatsApp este cât se poate de clar. Vrea să facă o treabă mult mai bună în a concura cu Telegram și Signal, două aplicații de chat care fac o treabă exemplară când vine vorba de grupuri cu mii sau zeci de mii de membri. Ca idee, limita unui grup de Telegram este 200.000, în timp ce în cazul WhatsApp discutăm de doar 256 membri.

wabeta whatsapp communities comunități

WhatsApp se transformă, din nou, iar acum nu vorbim de versiunea pentru telefoane

$
0
0

WhatsApp se apropie din ce în ce mai mult de Facebook Messenger, din prisma funcționalității. Asta înseamnă că începe să funcționeze independent de telefonul mobil, iar primii pașii în acest sens s-au făcut deja de ceva timp.

În 2021, WhatsApp a trecut printr-o serie stufoasă de transformări. Cea mai importantă dintre ele vizează introducerea suportului adevărat pentru mai multe dispozitive. Acesta se traduce prin utilizarea WhatsApp pe laptop, desktop sau tabletă fără un smartphone în preajmă, cum faci cu Facebook Messenger.

WhatsApp pentru desktop, fără telefon

Disponibilă momentan într-o variantă beta, noua aplicație WhatsApp pentru Windows rulează independent de telefonul tău cu Android sau iOS. Dacă vrei să o experimentezi, poți folosi linkul de Microsoft Store. Partea bună cu descărcarea unor aplicații din magazinul virtual al gigantului din Redmond este că, după instalare, se actualizează automat, fără niciun fel de intervenție din partea utilizatorului, la fel ca cele de pe telefon sau tabletă.

Cel mai important aspect al variantei de WhatsApp disponibilă în Microsoft Store constă în faptul că, după autentificarea inițială, în care ai nevoie de aplicația omonimă de pe telefonul mobil, aplicația funcționează complet independent. În continuare, vei avea acces la toate conversațiile tale, datele îți vor fi transferate în timp real, dar telefonul mobil nu va mai juca rol de intermediar.

Ca beneficiu suplimentar, pentru că aplicația este construită pe infrastructura UWP (Universal Windows Platform), notificările sale vor fi afișate în meniul de notificări al sistemului de operare, chiar și dacă aplicația este închisă. În rest, celelalte particularități importante pe care le asociezi cu WhatsApp, rămân în vigoare, apelurile audio/video și criptarea E2E. Ca bonus, există și posibilitatea tastării unui mesaj prin dictare.

Pentru că vorbim încă de o variantă beta a aplicației, ar fi bine să ai în vedere că s-ar putea să apară mici probleme de funcționalitate sau stabilitate, dar, în mare parte, pare cât se poate de ok.

Spotify își diversifică afacerea: cum vrea să concureze cu TikTok

$
0
0

Spotify testează un nou flux video în stil TikTok în aplicația sa beta pentru iOS, care arată clipuri video pe tot ecranul pe măsură ce sunt redate melodiile.

Când este disponibil, fluxul video este accesibil dintr-un nou tab din bara de navigare etichetat „Descoperă”. Apoi, melodiile individuale pot fi apreciate pe măsură ce derulezi prin feed și există, de asemenea, o pictogramă de meniu cu trei puncte pentru a afișa opțiuni pentru fiecare melodie.

Spotify a confirmat testul, dar a refuzat să comenteze dacă sau când am putea să vedem o lansare mai largă. „La Spotify, efectuăm în mod obișnuit o serie de teste în efortul de a îmbunătăți experiența utilizatorului”, a spus un purtător de cuvânt. „Unele dintre aceste teste ajung să deschidă calea pentru o experiență mai largă a utilizatorului, iar altele servesc doar ca o lecție importantă. Nu avem alte știri de împărtășit în acest moment.”

Nu doar Spotify testează

Testul vine în momentul în care Netflix a început să testeze o interfață similară în aplicația sa iOS pentru a ajuta utilizatorii să descopere conținut nou de vizionat. Funcția recentă „Kids Clips” arată conținut din emisiunile sale adaptate copiilor și urmează lansării unui feed similar „Fast Laughs” la începutul acestui an. Pe măsură ce orele de implicare ale TikTok cresc, chiar și platformele care nu sunt rețele sociale devin interesate să folosească formatul său pentru a ajuta utilizatorii să se implice cu propriile lor servicii.

Feedul Discover pare să se bazeze pe funcția Canvas existentă a Spotify, unde artiștii pot avea videoclipuri redate alături de muzica lor pe serviciu. Videoclipurile afișate ca parte a feedului Discover par a fi aceleași cu cele utilizate pentru Canvas.

Un semn interesant pentru modul în care se schimbă formatele, descoperirea noului test Spotify vine la aproape un an după ce serviciul a experimentat utilizarea unei funcții de povești în stil Snapchat alături de mai multe dintre listele sale de redare.

Cine știe ce va fi la modă anul viitor?


Android 13 e „pe drum”: când va fi lansat sistemul de operare

$
0
0

Vin vești bune pentru utilizatorii de Android. Google a lansat ultima versiune beta pentru Android 13 și spune că versiunea finală va veni în câteva săptămâni.

Ultima versiune beta a sistemului de operare dezvoltat de Google este disponibilă pentru a fi testată de dezvoltatori și de utilizatori.

Android 13 Beta 4 nu include nicio caracteristică nouă, la fel ca și beta anterioară. Software-ul a atins stabilitatea platformei odată cu lansarea celei de-a treia beta în iunie.

Cea mai recentă versiune beta este candidatul pentru lansare. Pentru utilizatorii care au instalat deja versiuni beta anterioare pe dispozitivele lor eligibile, nu există nicio diferență imensă de observat în noua versiune. Acest lucru se datorează faptului că se concentrează, în primul rând, pe a permite dezvoltatorilor să își finalizeze testarea de compatibilitate și să publice actualizări înainte de lansarea finală.

Android 13, în septembrie

Pe lângă șlefuirea Android 13, Beta 4 include aceleași funcții de confidențialitate care erau disponibile în versiunile beta anterioare, cum ar fi noua permisiune de notificare. Funcțiile de productivitate, cum ar fi pictogramele pentru aplicații tematice și suportul pentru limba per aplicație, sunt, de asemenea, la bord.

În plus, include optimizări Android 12L pentru tablete și telefoane pliabile. Dezvoltatorii sunt încurajați să-și testeze aplicațiile în Android Studio folosind un emulator Android pentru a se asigura că „arată cel mai bine pe tablete și alte dispozitive cu ecran mare”.

Dacă ești deja înscris în programul Android 13 beta, ar trebui să vezi automat cea mai recentă versiune beta pe telefon. Google nu a specificat când va fi disponibilă versiunea stabilă pentru multe dintre cele mai bune telefoane Android, inclusiv pentru seria Pixel 6. Compania a confirmat doar că lansarea oficială va avea loc în câteva săptămâni, așa că ne așteptăm probabil în această toamnă.

După aceea, este posibil ca alți OEM să urmeze exemplul. Samsung, de exemplu, pare să se pregătească să înceapă testarea One UI 5 beta, așa că este doar o chestiune de timp până ce alții se alătură demersului.

Vești importante pentru fanii Call of Duty: când poți începe să joci noul Modern Warfare 2

$
0
0

Evenimentul Call of Duty: Next va prezenta jocuri, va anunța o versiune beta și multe altele.

Activision Blizzard a anunțat Call of Duty: Next, un eveniment live care va include informații despre Call of Duty: Warzone 2, Modern Warfare 2 și Warzone pe mobil. Prezentarea va fi difuzată pe 15 septembrie și va urma o versiune beta publică pentru Modern Warfare 2.

Anunțat pe blogul Call of Duty, Activision Blizzard numește Next „un eveniment de franciză care definește epocile și prezintă viitorul imediat al Call of Duty”.

cod

Ce include evenimentul

  • Informații despre Modern Warfare 2
  • Informații despre Call of Duty: Warzone 2
  • Informații despre versiunea mobilă a Call of Duty: Warzone
  • O dezvăluire a modului multiplayer Modern Warfare 2
  • Streameri care joacă jocurile în direct
  • Informații neanunțate „și surprize”

Evenimentul va fi urmat de două seturi de beta deschise pentru modul multiplayer al Modern Warfare 2. Primul set, 16-20 septembrie va fi exclusiv PlayStation, în timp ce al doilea (22-26 septembrie) va avea loc pe toate platformele, cu cross-play activ.

Acces anticipat va fi oferit celor care au precomandat jocul – poți obține detalii complete despre cum să accesezi versiunea beta pe blogul Call of Duty.

O versiune complet nouă a Call of Duty: Warzone a fost anunțată la începutul acestui an. Va fi dezvoltat de Infinity Ward și va include un „spațiu de joacă complet nou și un nou mod sandbox”. De asemenea, va fi dezvoltat pe noul motor dezvoltat pentru Modern Warfare 2.

Acesta ar putea fi, de asemenea, ultimul joc anual Call of Duty, deoarece a fost raportat că jocul Call of Duty din 2023 va fi lansat în 2024 și că seria poate să nu mai fie o franciză anuală după achiziționarea Activision Blizzard de către Microsoft. Cu toate acestea, rapoartele sugerează, de asemenea, că Activision Blizzard se angajează să păstreze următoarele trei jocuri Call of Duty multiplatform.





Latest Images